Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt
Geplaatst op: 30-12-16

2016-2017

Het einde van het jaar nadert. De kerstdagen zijn al weer voorbij, en morgen sluiten we 2016 af. Ik ben benieuwd wat deze laatste dag met zich meebrengt. Er zijn nog 2 moeders die uitgerekend zijn in december. Geen kerstkindjes dit jaar, maar misschien wel oud en nieuw? Natuurlijk kunnen ook de baby’s van 2017 zich eerder aandienen.

Net als bij velen van jullie was dit jaar voor ons extra speciaal, want ons vierde kindje Hedde werd geboren. Inmiddels is hij al weer 7,5 maand en ontwikkelt zich snel. Naast de borstvoeding begint hij eindelijk fruit en aardappeltjes met groente ook lekker te vinden. Hij zit, probeert zich wat voort te bewegen, lacht veel en is gek op zijn broers en zus.

Inmiddels ben ik al weer 4 maanden aan het werk. Spannend was het dit jaar om de praktijk los te laten. Ik ben blij dat Irene de praktijk 4 maanden heeft kunnen draaien. Natuurlijk heb ik baalmomentjes gehad als ik hoorde van een prachtige bevalling waar ze bij was geweest, maar doordat ik thuis nog volop bezig was met zorgen voor een klein baby’tje verdween dat ook weer snel naar de achtergrond.

De afgelopen 4 maanden zijn er weer veel kindjes geboren, het waren soms drukke tijden. Ik mocht direct op de 1e dag na mijn verlof beginnen met het begeleiden van een bevalling! Mooi en direct weer helemaal back in business! Soms was het even puzzelen, borstvoeding geven (een kind die de fles weigert), nachtvoedingen, nachtelijke bevallingen, kolven…Maar het is allemaal gelukt.
Mede dankzij een flexibele gastouder die bij ons aan huis komt en een man met ouderschapsverlof.
Voor de 2e, 3e en zelfs 5e keer was ik aanwezig bij geboortes in hetzelfde gezin. Zo bijzonder om dan weer de andere kindjes te zien , maar ook beseffend dat de tijd zo snel gaat!

Net als vorig jaar waren er ook weer verdrietige momenten in de praktijk. Een mooi kindje dat veel te vroeg werd geboren, echtparen die zo blij waren met de positieve test en waarvan het toch eindigde in een miskraam. Hoe fijn en hoe blij was ik met hen als ze me opnieuw mochten bellen met een positieve test!

Voor 2017 gaat de praktijk voort zoals dit het afgelopen jaar is gegaan. Met dat verschil dat ik niet met verlof ga en het gehele jaar er zal zijn! (op wat vrije dagen en vakantie na).
Ik zie uit naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Ik hoop met jullie veel mooie en kostbare momenten te beleven!

Voor iedereen;
-voor hen die hopen dat 2017 een nieuwe zwangerschap gaat geven
– voor hen die uitzien naar de geboorte van hun kindje
-voor hen die nog spannende tijden door moeten
– voor hen die al jaren wachten op een kindje
-voor hen die juist wel of juist niet weten of het gezin compleet is
-voor een ieder met zijn zorgen en vreugde,
wens ik dat al jullie wensen voor 2017 mogen uitkomen!

Tot slot nog een oproep voor babyfoto’s. Het album 2016 op de site is nog erg leeg, terwijl er dit jaar toch heel veel baby’s zijn geboren. Ik zou het erg leuk vinden om alsnog de 2016 baby’tjes op de site te kunnen zetten! Je kan de foto mailen of via de site insturen!

Lieve groet van ons allemaal!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *