Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt
blomkes buten
Geplaatst op: 27-08-20

Belangrijk nieuws uit de praktijk

“Litte wy de blomkes bûten sette en genietsje fan it libben”

Volgend jaar februari bestaat de praktijk 10 jaar! Een mooi jubileum, maar ook een moment om even stil te staan.

Straks 10 jaar geleden begon ik de praktijk, een kleinschalige praktijk waar ik als solo-verloskundige zou werken.
Wat was het bijzonder om de praktijk te zien groeien naar wat het nu is.
Om jullie te zien groeien, letterlijk en figuurlijk, in de zwangerschap en ouderschap.
Om jullie kindjes te zien groeien als ik in een nieuwe zwangerschap weer in jullie gezin mocht zijn. Maar ook zelf mocht ik groeien in het verloskundige zijn.
Daarnaast mocht mijn gezin groeien, niet alleen in het feit dat de kinderen groter worden, maar ook toen vier jaar geleden onze jongste werd geboren.

Dat was vier jaar geleden ook het moment dat ik besloot niet meer alleen te willen werken. Voor de balans tussen gezin en werk was het beter dat ik de praktijk zou voortzetten met een collega.
De zoektocht naar een blijvende collega is helaas de afgelopen jaren een grote uitdaging gebleken.

Zoals jullie weten heeft Claudia de plek van Dieuwke recent ingenomen. Zij is tot en met december in de praktijk. Momenteel is er geen uitzicht op een vaste collega en zal ik vanaf januari alleen in de praktijk werkzaam zijn. Ik heb de afgelopen tijd goed nagedacht hoe ik dan verder wil en heb besloten dat ik volgend jaar een aantal maanden de praktijk sluit.

Even een time-out, een tijd om tot rust te komen. Een periode met tijd voor gezin en tijd om de afgelopen 10 jaar te overdenken. En daarna, hopelijk met een nieuwe vaste collega, de praktijk weer voort te zetten.

Dit was geen gemakkelijk keuze. Ik houd enorm van mijn werk. Ik geniet ervan om jullie te ontmoeten tijdens de controles en erna. Ik vind het nog steeds elke keer ontzettend bijzonder dat ik jullie mag begeleiden tijdens het meest kostbare moment van jullie leven, een kindje krijgen.
Dat ik nu een tijdje “nee” ga zeggen tegen jullie, zwangeren en partners, vind ik heel lastig.
Maar tegenover al het werkplezier staat ook de belasting die het geeft. Het niet weten wanneer je gebeld wordt, het altijd 24/7 beschikbaar moeten zijn, niet spontaan met je kinderen kunnen gaan zwemmen als het mooi weer is, weg gebeld worden bij een verjaardagsfeest etc.

Daarom is het straks tijd, om na 10 jaar, er een periode fulltime voor mijn gezin te zijn. Om zoals de poster van Krúskes bij ons in de tuin, die velen wel voorbij zijn gelopen, te citeren: “Litte wy de blomkes bûten sette en genietsje fan it libben”.

Heel concreet betekent het dat ik nog zwangeren aanneem die tot uiterlijk half/eind april uitgerekend zijn. Vanaf mei tot en met augustus/september zal de praktijk gesloten zijn.

Tot mei ben ik nog volop aan het werk en alle zwangeren die zich nu al hebben aangemeld, hoeven zich geen zorgen te maken. Ik zal jullie de gehele zwangerschap begeleiden. Mocht je niet precies weten wanneer je uitgerekend bent of denk je dat je voor mei wel gaat bevallen, ook al ben je later uitgerekend, bel gerust om te overleggen.
Ook ben je in de komende maanden gewoon nog welkom voor de echo’s of prenatale screenings gesprekken indien je dat wenst.

Zijn er andere vragen of wil je me graag spreken over dit bericht laat me dat dan alsjeblieft weten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *