Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt

header-bevalling

Bevalling

En dan is het zover, je mag bevallen. Tussen 37 en 42 weken is het de normale termijn om te bevallen. Als je een goede zwangerschap hebt gehad, begeleid ik de bevalling. Dit kan thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch of medium risk)

Ik sta open voor veel van jullie wensen. Bevallen op de manier waarop jij je het prettigst voelt. Of dit nu op bed is, in bad, de baarkruk of staand. Alles is in overleg en indien medisch verantwoord mogelijk. Het is mogelijk een geboorteplan op te stellen. Deze bespreken we tijdens de zwangerschap. Op deze manier kan ik zo goed mogelijk op jullie wensen inspelen. Meer informatie over een geboorteplan kan je hier vinden.

Bevallen kan thuis of poliklinisch in het ziekenhuis. Aan jou de keuze. Mocht de bevalling om wat voor reden dan ook medisch worden en we besluiten samen dat je wordt overgedragen aan de gynaecoloog, ga ik altijd met je mee naar het ziekenhuis. Als jullie het fijn vinden blijf ik er de hele bevalling bij. Ik begeleid dan niet meer de bevalling maar wil je wel graag tot steun zijn.

Wanneer je bevalt onder mijn zorg blijf ik bij je vanaf het moment dat jij het prettig vindt, ook al is dat nog in het begin van de bevalling. Dus niet een bezoekje om te kijken hoe ver het is en dan weer weg. Natuurlijk geldt ook hier als jij liever hebt dat ik nog weer wegga dit ook prima is. Zorg op maat is wat ik je wil bieden.

Het kan zijn dat je tijdens de zwangerschap bent overgedragen aan de gynaecoloog en het toch prettig vindt dat ik bij de bevalling ben. Ook dit is mogelijk, geef dit bij me aan en dan bespreken we de mogelijkheden. Deze zorg wordt niet vergoed door de verzekering.