Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt

praktijk Innijbegjin

Even voorstellen, Hilda Marjan

Mijn naam is Hilda-Marjan Graafsma.  Ik ben in 1984 geboren in Friesland en hier ook opgegroeid. Samen met mijn man woon ik in Marrum. We zijn gezegend met vier prachtige kindjes, Jinte (2007), Jorre (2008), Benne (2010) en Hedde (2016). In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de opleiding in Groningen. In 2015 heb ik mijn echobevoegdheid behaald.

Op de middelbare school had ik mijn zinnen gezet op het vak verloskundige. Gelukkig werd ik in één keer ingeloot en kon ik na vier jaar het felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Ik heb de eerste 2 jaar na mijn afstuderen waargenomen in verschillende praktijken. Ontzettend leuk en leerzaam. Daarna heb ik gewerkt in de verloskundige praktijk van Stiens.  Ik ken hierdoor het werkgebied van verloskundige praktijk “in Nij Begjin” goed. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad en veel zwangeren en hun partner ontmoet. De kleinere dorpen met de wat grotere centrale plaatsen Stiens en Sint-Annaparochie zijn echt mijn plek geworden.

Na het werken in Stiens heb ik nog wat ingevallen op verschillende plaatsen en ook nog in het ziekenhuis gewerkt. Ook heel leuk om te doen, maar ik wilde toch graag terug naar de plek waar ik woon en naar de 1e lijns praktijk. Mijn hart ligt bij de zwangere en ik wil het gehele proces van zwangerschap graag begeleiden. Dit mis je in het ziekenhuis.

Daarom heb ik in 2011 de stap genomen om een eigen praktijk op te starten. Een droom die uitkwam. Ik heb door het werken in verschillende praktijken en ziekenhuizen en goed beeld gekregen van wat ik wil zijn als verloskundige. Ik wil graag voldoende tijd voor jullie hebben, daarom was een kleinschalige praktijk mijn wens. Ik  geloof in het kunnen van de zwangere vrouw. Ik zie het als mijn taak de zwangere vrouw het vertrouwen te geven in haar eigen lichaam. Ik wil hierin haar coach zijn.

Ik ben elke keer weer ontzettend onder de indruk van het nieuwe leven. Ik vind het geweldig om getuige te zijn van een zwangerschap en de kleine geboren zien worden, en daarmee ook jullie start als ouders mee te mogen beleven!

Even voorstellen, Doetie

Meer informatie volgt snel.