Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt
praktijk Innijbegjin
Geplaatst op: 09-01-16

Een nieuw jaar!

hilda-marjan2015

Het jaar 2015 ligt weer achter ons. Als praktijk kijk ik terug op een prachtig jaar. Er werden prachtige kindjes geboren, en dit jaar waren er veel bevallingen die thuis of poliklinisch volbracht konden worden. Dus zonder tussenkomst van een gynaecoloog.
Ik was weer regelmatig te gast in gezinnen waarvan ik ook bij de geboorte van het eerste of tweede kindje was. Blijft bijzonder dat deze “baby’s” dan nu helpen met het luisteren naar hun broertje of zusje.
Ik heb dit jaar mijn echo-opleiding afgerond, waardoor ik nu zelf de standaard echo’s kan uitvoeren. Ontzettend leuk en een meerwaarde om te doen!

Natuurlijk waren er ook verdrietige momenten in 2015. De blijde verwachting die omsloeg naar verdriet als er een miskraam plaats vond, twee stellen verloren hun kindje later in de zwangerschap en een meisje van 1 jaar ,die werd geboren met een erfelijke ziekte ,overleed dit jaar. Ook in deze momenten is het bijzonder dat je daar als verloskundige deel van uit maakt. Ik hoop dat voor al deze mensen 2016 een jaar wordt waarin verlies een plekje krijgt maar ook blijheid en verwachting weer terug zal komen. Natuurlijk wens ik die blijheid en verwachting een ieder van jullie toe!

2016

2016 wordt in ieder geval voor ons gezin een verwachtingsvol jaar. De “lopende” zwangeren hebben in november al een persoonlijk mailtje gekregen, en je hebt het misschien al in de wandelgangen gehoord; in mei verwachten wij ons 4e kindje. We zijn er als gezin ontzettend blij mee en zien er erg naar uit om straks weer een kleintje te mogen verwelkomen. De andere kinderen zijn heel erg enthousiast. Verderop in de nieuwsbrief meer hierover.
Binnenkort verwachten mijn schoonzusje en mijn broer hun 2e kindje. Dus word ik weer tante. Net als bij hun 1e kindje zal ik bij de bevalling zijn. Op het moment dat ze gaat bevallen zal ik dus afwezig zijn voor de praktijk en neemt Myriam waar.

In februari bestaat de praktijk 5 jaar! Ik ben enorm blij dat ik 5 jaar geleden de stap heb gezet en ik zo velen van jullie heb mogen begeleiden. Zonder jullie vertrouwen in de praktijk was de praktijk niet geworden tot wat het nu is.

Tot slot beloven er in 2016 weer veel kindjes geboren te worden. Met name de zomermaanden zullen druk zijn. Natuurlijk een heerlijke periode om als zwangere verlof te hebben en er met je kleine op uit te trekken. In welke fase jullie ook zitten: geniet van 2016!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *