Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt
Geplaatst op: 27-12-16

Onderzoeken

Graag wil ik twee onderzoeken onder jullie aandacht brengen:

De praktijk doet mee aan een onderzoek uitgevoerd door een onderzoeksteam van de universiteit van Amsterdam. Het onderzoek draagt de naam: “validering van de perinatale zorgopwekkende (catastrofale) overtuigingen schaal voor gebruik in verloskundige praktijken”.

De groep onderzoekers heeft een vragenlijst ontwikkeld die de overtuigingen ten aanzien van de aankomende bevalling en periode daarna meet. Ze onderzoeken of deze vragenlijst inderdaad meet wat deze zou moeten meten, namelijk overtuigingen die angst opwekken rondom de bevalling en de periode er vlak na.

Ze hebben hiervoor zwangeren tussen de 15 en 25 weken nodig die twee maal een vragenlijst in willen vullen via internet. Dit is anoniem.  Als je de vragenlijsten hebt ingevuld, krijg je een vergoeding van 30 euro.

Ben je tussen de 15 en 25 weken zwanger? Dan zal ik je tijdens het spreekuur vragen of ik je naam en telefoonnummer mag doorgeven aan de onderzoeker zodat ze je kunnen benaderen.

Deze benadering is om informatie te geven, daarna kan je besluiten of je mee wilt doen of niet. Als je toestemming geeft dat ze je mogen benaderen, krijg je van mij een toestemmingsformulier wat je kan ondertekenen. Zonder toestemming mag ik natuurlijk nooit je gegevens aan derden door geven.

Een ander onderzoek waar je aan mee zou kunnen doen is het Pregnant onderzoek.

Met pREGnant worden gegevens verzameld over het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Voor pREGnant vul je 6 vragenlijsten in. Deze gaan over het verloop van de zwangerschap en bevalling, geneesmiddelgebruik en de gezondheid van moeder en kind. Je kan je aanmelden voor dit onderzoek op www.pregnant.nl

 

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *