Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt
Geplaatst op: 30-09-17

Verandering in de praktijk

Veranderingen in de praktijk

Zoals jullie allemaal weten werk ik sinds de start van de praktijk, al weer bijna 7 jaar geleden,samen met Myriam Haverkamp van Homecare Verloskunde. Zij neemt de praktijk waar als ik er niet ben bij bijvoorbeeld scholing, vakantie of ziekte. Ook mijn vrije weekend per maand en de wekelijkse vrije donderdagmiddag/avond vangt ze op.
Ik had al langer de wens om een collega in de praktijk te krijgen die deze dagen van Myriam over kan nemen. Het voordeel van een vaste collega voor jullie is dat jullie haar ook zullen leren kennen tijdens het spreekuur en er dus op mijn vrije dagen niet een vreemd iemand aan je deur of bed staat. Na een lange zoektocht kan ik jullie vertellen dat ik haar heb gevonden! Ze heet Anne Polder en is net afgestudeerd in België. Hieronder lees je een berichtje van haar.
Omdat Anne in België is opgeleid zal ze de eerste tijd door mij worden ingewerkt en mee lopen om het Nederlandse verloskundige systeem te leren kennen. In België werken de meeste verloskundigen anders (veelal in het ziekenhuis) en zijn er nauwelijks thuisbevallingen. Anne heeft veel ervaring opgedaan in haar eindstage in Suriname. Maar ook daar zijn nauwelijks thuisbevallingen. Door de inwerkperiode kan ze naast de verschillen tussen Nederland en België ook mijn praktijk en jullie goed leren kennen.
We hopen dat jullie haar mee willen laten delen in jullie zwangerschap, bevalling en kraambed!

Jullie kunnen haar dan tegenkomen bij de spreekuren en visites. Mocht je gaan bevallen in deze periode, dan zal ik met jullie bespreken of jullie bezwaar tegen haar aanwezigheid hebben.

Voorstellen Anne

Hallo,

Mijn naam is Anne Polder, ik ben 24 jaar oud. Misschien dat Hilda-Marjan het al aan
sommigen van jullie heeft kunnen vertellen, maar vanaf oktober zal ik bij haar in de
praktijk als verloskundige worden ingewerkt!
Ik zal alvast een klein beetje over mijzelf vertellen. Ik ben geboren en opgegroeid in Alkmaar. Na mijn middelbare school ben ik na twee jaar psychologie te hebben
gestudeerd de opleiding tot verloskundige gaan doen. Ik heb ervoor gekozen om mijn
opleiding in Antwerpen te volgen en ben in juni van dit jaar afgestudeerd. Momenteel woon ik in Amsterdam, waar ik mijn laatste jaar van mijn studie psychologie aan de UvA afmaak.
De komende tijd zal ik een aantal dagen per week met Hilda-Marjan meelopen om jullie en de praktijk te leren kennen.

Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten! Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze alsjeblieft.

Met vriendelijke groet, Anne Polder
Spreekuur

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *