Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt

praktijk Innijbegjin

Visie

Door de kleine praktijk kan ik jou en je partner alle tijd en aandacht geven die jullie nodig hebben. Ik neem meer tijd voor de controles dan reguliere praktijken. Er is een avondspreekuur zodat jullie samen op de controle kunnen komen. Ik werk op een persoonlijke manier. Jullie leren mij kennen, ik leer jullie kennen.

Deze wederzijdse band en vertrouwen werkt ten goede bij de bevalling. Geen onbekende verloskundige naast je bed, maar iemand die weet wat er in je omgaat en wat je verwachtingen en wensen zijn. De praktijk kenmerkt zich naast veel tijd, ook door grote betrokkenheid. Dit is er de gehele zwangerschap, bevalling en kraambed. Ook al ontstaat er een medische indicatie en moet je naar de gynaecoloog, ik blijf betrokken bij jouw zwangerschap. Dit geeft dat je je gehoord voelt en altijd kunt terugvallen op mij, als eerste aanspreekpunt, met vragen of onzekerheden. Door de persoonlijke zorg kan ik zorg op maat geven.

Ieder persoon is uniek en het is belangrijk dat er naar jou geluisterd wordt, dat er oog is voor je blijdschap, maar ook voor je onzekerheden en angsten. Er is geen standaard voor, ik wil je zorg geven waar jij naar vraagt! Je kunt me dag en nacht bereiken, ik ben erg laagdrempelig. Je moet het veilige gevoel hebben dat je altijd op me kan terugvallen. Ik geloof in de kracht van elke vrouw. Jij weet als zwangere heel goed wat je nodig hebt en wat je voelt. En tijdens de bevalling is dit nog belangrijker. Ik wil een coach voor je zijn, ik kan je ondersteuning geven, wil je tips geven, maar zal nooit voorbij gaan aan je eigen gevoelens en kracht!

Door de vele vrouwen die ik al op deze manier heb begeleid, merk ik dat het een meerwaarde heeft om op deze manier te werken. Het geeft zoveel extra in deze bijzondere periode. Ik vind het geweldig dat ik met deze visie een uniek stukje in jullie leven mag mee beleven! Voel je welkom in de praktijk! Kijk eens rond op de site, lees de ervaringen van anderen en mocht je nog vragen hebben of willen kennismaken kan dit altijd!

De vaste waarneemster van de praktijk draagt bovenstaande visie ook uit en wil graag met jullie een band opbouwen!

Wensen en richtlijnen

Zoals ik boven in de visie beschrijf geloof ik in de eigen kracht van de zwangere en barende. Ik wil jou volgen op de weg die jij als zwangere wil bewandelen. Daarnaast werk ik volgens de richtlijnen en protocollen van o.a. de beroepsgroep. Dat wil niet zeggen dat dit met elkaar botst. De richtlijnen en protocollen zijn geen wetten, maar kan je als kapstok gebruiken. Aan de hand daarvan zal ik je uitleggen waarom er bepaalde adviezen gegeven worden. Uiteindelijk ben jij, als zwangere, degene die de keuze maakt voor een eventuele behandeling. Mochten we andere ideeën hebben over de zorg, dan gaan we daar vanzelfsprekend over in gesprek en zoeken we naar een oplossing. Als verloskundige heb ik zorgplicht en zal je altijd begeleiden.

Loop je in de zorg tegen bepaalde adviezen of protocollen aan? Heb je het gevoel dat je zelf de regie bent kwijt geraakt? Wil je de zorg anders? Geef het dan aan bij mij, zodat ik weet wat er bij jullie leeft en ik jou de bij jouw passende zorg kan bieden.

Wil je meer over je rechten weten, dan verwijs ik je graag naar de site van De Geboortebeweging.