Verloskundige praktijk in de gemeentes Leeuwarderadeel, Ferwerderadeel en Het Bildt

zwanger

Zwangerschap

Als je zwanger bent of wilt worden komt er veel op je af. Overal krijg en vind je informatie. De belangrijkste informatie die ik je wil geven staat hier op een rijtje. Ook kan je lezen wat je van mij kan verwachten tijdens de zwangerschap.

Ik kan de controles bij je thuis komen doen. Jij hoeft de deur niet uit en ik kom langs op een voor jou handig tijdstip. Er is een ruime mogelijkheid in spreekuurtijden, ook is er een avondspreekuur.

Mocht je het niet prettig vinden dat de controle bij je thuis plaats vindt, dan kan dit ook op de praktijk. Natuurlijk is het ook mogelijk om af te wisselen tussen op de praktijk en thuis. De praktijk heeft een eigen praktijkpand in Marrum, waar je uiteraard van harte welkom bent. De echo’s vinden plaats op de praktijk.

De praktijk is gevestigd aan de Ringweg 25 te Marrum. Er is volop parkeergelegenheid aanwezig in de buurt (school, dorpshuis). Je kan de praktijk via de hoofdingang aan de zijkant van het woonhuis bereiken. Maar mocht je bang zijn dat iemand je naar binnen ziet gaan en je nog even geheim wil houden dat je zwanger bent, kan je ook via een achteringang naar binnen (via een ander, afgelegen straatje). De praktijk heeft een mooie wacht- en spreekkamer. Ook de bevallingsinformatie-ochtenden zullen hier plaatsvinden.

Ik neem voor de eerste controle anderhalf uur de tijd. Voor de controles die volgen plan ik een half uur. Maar bij alles wat ik doe geldt dat ik zorg op maat wil geven. Dus heb jij langer dan een half uur nodig voor de controle dan is dat mogelijk. Of is een kwartiertje bij jou genoeg ook helemaal prima.

Het standaardbloedonderzoek wat bij elke zwangere wordt gedaan, doe ik bij je thuis of op de praktijk. Dan hoef je hiervoor niet apart naar het ziekenhuis.

Rond 30-34 weken ben je van harte welkom op één van de informatie-ochtenden over de bevalling op de praktijk. De controle erop neem ik uitgebreid de tijd om met jou en je partner te praten over jullie wensen rondom de bevalling en kunnen we jullie bevalplan bespreken.

hilda-marjan

Handige en praktische informatie

Wil je zwanger worden?

Als jullie hebben besloten dat jullie graag zwanger willen worden, breekt er een spannende tijd aan. Blijft de menstruatie uit? Wanneer is de eisprong? Wanneer kan je testen? Wat kan je beter wel of juist niet doen? Ook met dit soort vragen kan ik je helpen. Lees meer

Gratis zwangerschapstest

Denk je dat je misschien zwanger bent? Ben je bezig zwanger te raken? Word je niet ongesteld? Natuurlijk kun je snel een zwangerschapstest kopen bij de drogist of apotheek. Maar misschien vind je het prettig om de zwangerschapstest via mij te krijgen. Lees meer

Wat te doen bij een miskraam?

Helaas zijn er zwangerschappen die in een miskraam eindigen. Dit kan heel veel impact op je/jullie hebben. De blijde verwachting na de positieve zwangerschapstest slaat om in verdriet. Ook hierin wil ik je graag in begeleiden. Lees meer